Hejsan Johanna
Jag ber så mycket om ursäkt för detta sena svar, jag har jobbat så mycket med mitt nya jobb så det har knappt blivit någon tid över efter allt som skall fixas.
Jo, då har jag lärt mig detta att, när vi slutar med gluten vilket jag verkligen gratulerar dig till ett så starkt beslut på egen hand, bra gjort. Ja, då behöver tarmslemhinnan samt magslemhinnan lång tid på sig att läka och man märker bra resultat direkt precis som du gjort. Senare i processen så börjar tarmen säga ifrån vad den tydligt tål och inte och då är det precis som du beskriver att det kan uppstå en massa fysiska åkommer, med de kommer att avta de med. Jag vill verkligen berätta för dig hur livsviktiga vitamin/mineral tillskotten är i hela denna processen, kroppen behöver mängder under läkningen annars orkar inte kroppen av läkningen utan andra symtom som visar sig. Så även om du inte märker en förändring av vitamin tillskott ta dem ändå för din inre kropp märker det absolut, det är som extra bränsle. Jag rekomenderar dig att köpa mitt val sport, ta 2 tabl/dagl. + kalktabletter och gärna zinktabletter för det går åt mycket av det med i lämningen. Jag märkte inte av mina vitaminer men jag har fått se resultat långt senare. Hela läkningsprocessen tar ända upp till 3 år men grönsaker inehåller alltför lite näring idag så vi behöver tillskott ändå. Magsmärtorna du kände efter fisk o potatis kan i värsta fall vara fisken du reagerat på, prova igen och upprepas symtomen så avstå från fisk en tid, det är det enda man kan göra uteslutningsmetod, så gör jag hela tiden. Min kropp säger till och då får man lyssna, ellerhur? :-) Lycka till vännen och återkom gärna om du behöver.
Mvh frugan
Finns det inte hundraser som är allergivänliga? :) Har för mig att det finns ett flertal raser (med päls) som man reagerar mindre på om man är pälsallergiker. Kanske är någonting att kolla ifall det är sugna på att skaffa hund? :)
Hej, tänkte fråga en sak av dej som har mer koll på de här med gluten. Jag har på egen hand slutat med gluten aug2011, mådde jättebra redan efter 2 veckor. Mindre hjärtklappning o depressionen var borta. Aldrig mått så bra. Kring jul fick jag i mig gluten o var sjuk i 2 veckor. Sen dess har de gått bra. Har under resans gång märkt att jag inte tål vetestärkelse, lecitin(e322), karragenan. Har även ätit helt mjölkfritt sen nyår och vågar inte prova mjölk ännu (för att se hur jag reagerar på de) eftersom jag har endel symtom nu som jag aldrig haft förut och de är: illamående och yrsel, stickningar, domningar, frossa. För nån dag sen fick jag världens magsmärtor som kom direkt när jag svalt sista tuggan av middagen som var bara lax och potatis. Aldrig fått ont i magen av fisk förut och äter tonfisk varje dag. Äter inga vitaminer eller mineraler pga att jag inte tycker att de fungerar på mig. Det känns som att jag har frisknat från mina psykiska problem sen jag slutade med gluten men har nu istället fått en massa fysiska problem. Har du nån ide vart dessa symtom kan komma ifrån?
Med vänlig hälsning, johanna