Gluten-mjölk-soja-havre-ägg-nöt

Familjen lever gluten, och mjölkfria sen nu 2 år, då vi ännu inte är 100% bra, bara 90% fortsatta vi forska. Vi har nu hittat sojaprotein, vi har upptäckt äggprotein och för ett år sen insåg vi att nöt o gris inte är lämpligt, då de fodras med spannmål och vi blir dåliga varje gång vi ätit detta. Nu har vi tagit bort detta med och nu ser vi ytterliga framsteg. Har man väl börjat titta in i maten blir du mer och mer kräsen, du inser så mycket fyllnadsmedel och ämnen vi inte behöver de lägger till, alla dessa E-nummer och konstiga andra stärkelser och ämnen du inte har en aning om vad de är. Folk av idag har blivit enormt matmedvetna, "vi vill veta för att kunna välja rätt och sund mat" Detta ser forskarna därför söker de nu allt mer efter mat och sjukdoms samband. Aldrig har folk blivit så sjuka som idag och man inser att maten är en tung orsak i all denna ohälsa, "Du mår som du äter"
#1 - - Jonas:

Hej

Eftersom riktigt nötkött är en väldigt bra källa till många viktiga näringsämnen så tycker jag att det är synd att ni har varit tvungna att utesluta detta. Vill därför tipsa om det jag kallar riktigt nötkött - från kor som har fått leva i sin rätta miljö och äta sin artriktiga föda. Jag pratar givetvis om s.k. gräsbeteskött från kor som betar ute hela sommarhalvåret och även går ute när de vill på vintern men då med hö eller ensilage som foder. Köttet från dessa djur är en utmärkt mat för oss och går inte att jämföra med kraftfoderkött.

/Jonas

Svar: Hej Jonas Tack för din kommentar. Jo det är sant men vad som man behöver förstå är att vid korsreaktioner där det autoimmuna antikroppar som reagerar på mjölkproteinet också kommer att reagera på mjölket i nötköttet och inte kan skilja på ämnena i minnet så reagerar man på allt inom kon (mao reaktioner på hela kon) läs mer om korsreaktioner hos min kollegas blogg http://gluten-celiaki.blogspot.se/2011/03/korsreaktioner-allergier-gluten.html Därför kan det vara avgörande att utesluta allt från kon, om korna däremot inte utfodras med spannmål utan betar fritt så köttet är noga kontrollerat kan det funka, men under en strikt gluten och mjölkfri kost det första året under läkningen bör man vara försiktig innan man provar igen för att inte ställa till det för de autoimmuna antikropparna. Jag väljer viltkött, fisk och fågel än så länge eftersom det inte fungerar med nöt än så länge och jag upptäcker fortfarande korsreaktioner så jag utesluter fortfarande innan jag introducerar :-)/Mvh Frugan
Diana