Gluten-mjölk-soja-havre-ägg-nöt
Familjen lever gluten, och mjölkfria sen nu 2 år, då vi ännu inte är 100% bra, bara 90% fortsatta vi forska. Vi har nu hittat sojaprotein, vi har upptäckt äggprotein och för ett år sen insåg vi att nöt o gris inte är lämpligt, då de fodras med spannmål och vi blir dåliga varje gång vi ätit detta. Nu har vi tagit bort detta med och nu ser vi ytterliga framsteg. Har man väl börjat titta in i maten blir du mer och mer kräsen, du inser så mycket fyllnadsmedel och ämnen vi inte behöver de lägger till, alla dessa E-nummer och konstiga andra stärkelser och ämnen du inte har en aning om vad de är. Folk av idag har blivit enormt matmedvetna, "vi vill veta för att kunna välja rätt och sund mat" Detta ser forskarna därför söker de nu allt mer efter mat och sjukdoms samband. Aldrig har folk blivit så sjuka som idag och man inser att maten är en tung orsak i all denna ohälsa, "Du mår som du äter"
Hej
Eftersom riktigt nötkött är en väldigt bra källa till många viktiga näringsämnen så tycker jag att det är synd att ni har varit tvungna att utesluta detta. Vill därför tipsa om det jag kallar riktigt nötkött - från kor som har fått leva i sin rätta miljö och äta sin artriktiga föda. Jag pratar givetvis om s.k. gräsbeteskött från kor som betar ute hela sommarhalvåret och även går ute när de vill på vintern men då med hö eller ensilage som foder. Köttet från dessa djur är en utmärkt mat för oss och går inte att jämföra med kraftfoderkött.
/Jonas