Upps! VI HAR ÄTIT GLUTEN....Vad hände???

Här kommer en liten redovisning om vad som hände mig o familjen för några veckor sen. VI FICK I OSS GLUTEN!!!!
Jag märkte det inte direkt men det tog bara någon dag så var det nåt som inte kändes bra i kroppen och magen. Vi hade nämligen ätit ett helt paket med havre knäckebröd som mannen hade köpt och jag var säker på att han lika nogrant som jag läst innehållet.
Snart var besvären ett faktum och nu skall ni få höra exakt hur symtomen framträdde igen, de jag totalt blivit av med.
Orolig mage och lös oregelbunden avföring igen.
Tankarna började mörkna igen, oförklarlig ångest näst intill panikkänslor.
Allmänt nedstämd och MYCKET trött igen
Halsbrännan hälsade på igen varje dag dock bara korta stunder så jag kunde stå ut utan medicin igen.
Sockersug som var olidligt riktiga attacker.
Smärtor runt i hela buken.
Fet hy med plötsliga finnar igen.
Viss yrsel smög på.
Ansträngda luftrör som pep vid inandning och hosta.
Samtidigt drabbades jag och sonen av en förkylning inte oväntat vid en sådan situation.
Det är så intresant att se direkt vad som hände i kroppen, samtidigt som det verkligen inte var kul. Nu viste jag att detta hade orsakat 3 månaders förskjutning bakåt på den läkeprocess som redan pågått i 8 månader.
Det här med symtom ter sig otroligt individuellt från person till person så om du inte har just mina symtom innebär det inte att du kanske ändå lider utan att förstå och veta om det. Du kan gå omkring med få symtom idag kanske är det  migränattacker eller uppblåst mage med magont då och då, lite värk ibland eller exem/nässelutslag och klåda o.s.v.
Jag har själv lidit sedan barn med den s.k "mjölkmage" och jag har gått med några symtom som bara ökat och ökat med åren och värst blev det efter min graviditet för 5 år sen.
Det är tydligen så har jag fått lära mig att det finns 2 tillfällen under kvinnans liv då just Celiaki-gluten intoleransen kan ge sig tillkänna. Det är efter en graviditet, samt det riktigt allvarliga stadiet när du inträder klimakteriet runt 50. På gluten sidan inne på Facebook skall vi redogöra för detta med.
Min son blev förstoppad igen regält och har haft problem hela tiden sedan dess nu i 6-8 veckor, men återhämtningen har gått snabbt ändå, så vi blev aldrig så sjuka som vi varit innan.
Exemen han hade lite överallt på kroppen har kommit och gått igen under denna tiden.
Även hosta och slemmig av och an.
Plötslig feber och kräkningar och svullen mage, vilket låter som en infektion med det är det inte utan det är en allergisk reaktion.
Om dina barn eller du ofta drabbas av förstoppning, diarré, feber, hosta, magont, huvudvärk, klåda/exem/nässelutslag, förkylningar m.m. så kan det absolut vara förvarningar om gluten intolerans.
Symtomen förvärras ofta med åren då skadorna på tarmen blir allvarligare, så ta alla symtom på största allvar.



Om det finns intresse av någon som följer min blogg men som inte är medlem på facebook sidan GLUTENINTOLERANS-VÅR TIDS STÖRSTA SJUKDOMSALSTRARE OCH TYSTA MÖRDARE som Micke skribent ligger bakom, så skicka ett meddelande eller inlägg till mig så lägger jag till er som vän på FB sen som medlem på sidan.
Besök även Micke skribent´s nya blogg www.gluten-celiaki.blogspot.com där ligger ett rikligt dokument bibliotek i ämnet.
#1 - - Mia:

Jag hade också en väldigt märklig upplevelse härmosistone.Har ända sedan barndomen lidigt av diverse diffusa symptom på alla områden i livet som;depressiv personlighet,särskilt under vintern,känsla av avskärmad från omvärlden,svårt med sexualliv,en extremt svår graviditet med akutsnitt m högt blodtryck och miniliten bebis ,dålig utveckling under puberteten,känslor av tyngd i underlivet under ägglossning,extrem pms och depressiva tillstånd vid mens,sista åren mkt övervikt,svårighet att orka jobba,dysterhet,mörka tankar,lindrig paranoia,svårighet i det sociala trots att jag i botten gillar människor etc etc listan kan göras LÅNG.Har ätit extremt mycket gluten,alltid bröd till frukost,mycket pasta,mycket sädesslag öh taget,mycket kaffe latte också,mycket mjölkprodukter.Slutat ibland m mjölkprodukter oh upplevt att jag mått bättre men aldrig gluten dvs det har jag ätit 98% av mitt vuxna liv och rätt mycket av det.Diverse matsmältningsproblem,har haft gallsten,högt blodtryck,magont,ont i leversidan,trött,håglös,orkeslös,i perioder inte orkat ta itu med saker dvs allt förfaller...sista åren har jag inte brytt mig om utséendet alls utan sett trist ut med bekväma skor,tjocka tröjor,hängigt hår och tråkiga byxor,färglös hud,ganska svullen hals,celluliter...Så slutade jag då med vete efter jul i år.Fortsatte med annat gluten,men vilken skillnad!På bara veckor var jag mkt piggare,dock lika överviktig.Slutade med laktos också,och det var rätt mkt mjölkprodukter men laktosfria i alla fall.Så hade jag alltså varit helt utan pasta i sex månader och ska tillägga att jag aldrig är speciellt lös i magen kan dock vara lite lös,men har aldrig värre än det.En bekant ville ha en pastarätt till middag,som jag brukat laga i gamla dagar...morgonen efter fick jag springa på toaletten,det var redan försent,kom på golvet,det bara forsade ut HELT absurt.Mitt första vete på 6 månader ville min kropp INTE ha.

Sen läste jag Mickes blogg av en slump och nu är jag helt glutenfri sedan fem dagar samt även mjöl,har bara smöret kvar nu.Wow!Jag känner att jag har en mage,jag är varm och börjar få energi,jag städar som aldrig förr,jag känner mig glad,sund,jag blir fortare mätt och jag är sugen på sunda saker,idag åt jag en hel tallrik vitkålssallad bara för att jag ville.Jag kommer fortsätta hela livet.Hoppas jag blir gravid igen och får uppleva en riktig,härlig graviditet m illamående,svällande bröst,förlossning och ett normalstort barn.Nej,aldrig mer gluten.Det har sabbat 30 år av mitt liv...