Vi föds alla med gluten intolerans, och vid 4-5 månaders ålder börjar det visa sig svagt.
Upp mot 50 års ålder kommer de allvarliga problemen fram om inte tidigare. Du kan ha gått genom hela livet med symtom du inte förstår nåt om och inga tester kan visa på orsaken, bara symtomen och de behandlas bara.
Varför!...
JO, DÄRFÖR ATT LÄKARNA MÅSTE MÖRKA DETTA MED CELIAKI.
När jag nu fick insikt om detta hemska ämne och läkare håller tyst om det blir man rasande. Jag kunde mått bra-men har istället lidit under många år helt i onödan egentligen bara för att det finns en industri som bara vill tjäna pengar på att jag äter gluten...
Fy och skam till hela läkarkåren som vet om detta men mörkar det för allmänheten. Jag har starka bevis för att det går till precis så här tyvärr...både genom människor som har undanhållits sanningen från läkare om deras hälso situation och andra liknande fall där de själva har forskat och grävt djupt för att ta reda på varför de blivit behandlade på det sättet och vad det beror på.
När du läser min symtomlista nedan kommer du säkert undra hur jag har orkat leva med allt detta och varit så sjuk under minst 15-20 år utan att förstå vad som är fel, fast jag har fattat att mycket är fel. Jag kan lätt säga att jag har haft mååånga stunder i livet då jag verkligen kännt att jag inte orkat mer eller knappt velat leva längre vilket du säkert kan förstå. Jag har varit enormt begränsad och kännt mig handikappad, så hade det inte varit för de glädjestunder man haft och att jag är en optimistisk person som alltid försöker se det possitiva i allt om jag bara kan, då hade jag förmodligen inte orkat. Jag tänker idag att så många som jag som lever där ute med en mängd oförklarliga symtom och de får ingen hjälp eller de gör som jag, de söker inte hjälp för en massa difusa symtom eller köper en massa preparat på hälsokosten och apoteket kanske i förtvivlat hopp om att de skall må lite bättre. Egentligen har vi vant oss vid att må så dåligt att det har blivit normalt så vi slutar att se alla sjukdomssymtomen vi bär på, för att göra livet mer drägligt och kanske då orkar vi ett tag till. Känslan av att man sakta bryts ner i kroppen finns där ändå hela tiden.
Det är inte klokt att läkarkåren får tillåtelse att göra så här medvetet för att tjäna pengar på spannmålsindustrin. Vi hade ju inte behövt må så här om vi bara hade fått veta roten till problemen.
Mina symtom: som återkommer ofta varje vecka/dag och vissa uppträder ibland.
Listan nedan före uteslutandet av gluten. (Läs senare i bloggen 1 mån senare i artikeln Min son har uppvisat, och vidare artikeln 6 månader senare, symtomlistorna) och se skillnaden!
Uppblåst mage dagligen (mycket vanligt idag)
Väderspänningar/gaser dagligen
Halsbränna dagligen
Orolig mage dagligen
Lös avföring dagligen
Ökad matallergi
Pollenallergi utvecling
Pälsdjurs allergi/böjvecks exem som barn kan fortfarande blomma upp ibland
Hårbottens exem som fortsatte ner mot tinngar o ögonbryn
Vita fläckar på naglarna Zink brist
Huvudvärk ibland
Yrsel/illamående ofta
Trött/matthet orkeslös dagligen o i långa perioder
Apati/nedstämdhet ibland
Oförklarlig ångest samt kallsvettningar ibland
Bristande matlust ofta
Starkt sötsug ohanterbart dagligen
Sockerkickar vid sötsaksintag dagligen
Blodsocker fall dagligen
Lättare förvirring/minnesförlust ibland
Smärtor/kramper i mage och tarm systemet dagligen
Sömnstörningar sömnapné/snarkningar/harklingar slem i halsen dagligen (beror på irriterade slemhinnor, samt svullna lymfkörtlar i halsen som är överanstängda p.g.a gluten)
Illaluktande flytningar samt klåda i underlivet ofta( starkt irriterade slemhinor i hela kroppen)
Lätt irriterad humörsvängningar ofta
Gråa hår upptäcktes vid 25 år ålder vid tinningarna o luggen (idag 38 år)
Nedsatt sexlust
Denna listan skojar man inte bort, och tänk då när man går till läkaren med alla dessa symtom...vad rekomenderar dem då?
Jo, för det första så... eftersom läkarkåren inte vill förlora pengar på medicin konsumtionen....som i sin tur omsätter miljard belopp per år inte minst på den våg av depressiva tonåringar, så vill de behandla symtomen och inte orsaken detta håller ju miljard industrin under kontroll så givetvis ordinerar de ju olika mediciner och följande...psykologer-terapeuter o.s.v. och sen alternativa behandlingar, så är ju cirkeln sluten och alla har läget under kontroll och alla får sina pengar....cynisk...nej sanna fakta från läkare som erkänt att så här ligger det till bakom alla fina fasader...konspiration?....ja tyvärr...det är nog det rätta ordet.
Jag kommer att lägga in länkar till människor som har gått och mått riktigt dåligt och inte blivit utredd för de rätta orsakerna och sen har fått leva vidare med alla symtomen och bara blivit sjukare och sjukare.
Vi kan fråga oss varför vi inte reagerat på detta ämne förr i tiden.
Förr så maldes inte mjölet ner på samma sätt som idag, det är mycket mer raffinerat och finfördelat idag, + att det tillsätts extra gluten idag, förr så använde man andra malnings metoder som inte malde mjölet likadant.
Det finns två olika beskrivningar som har kommit fram idag om hur gluten påverkar negativt på både människan och djur, seriösa forskare har tydligt uttalat sig om att dessa spannmåls produkter vete, råg och korn inte är lämpade för vårt matsmältnings system. Vete är ett gräs och vi äter fröerna från detta gräs.
En bonde åkte runt och samlade in bröd från olika affärskedjor som hade utgått och gav sedan till sina grisar,(detta har varit uppe för debatt men ingen ville ta ansvar) efter c.a 6 månader började de bli sjuka och testerna på grisarna visade sig att de blivit gluten intoleranta av allt det brödet de fick. Han slutade omedelbart med att fodra grisarna med bröd.
Vidare så har det kommit fram att vi skeppar stora mängder mjöl produkter till tredje världen eftersom vi har ett stort överskott på vete, detta har sedan visat sig att människorna började uppvisa gluten intolerans då de blev sjuka.
Det finns mängder av sådana här fall och jag kommer att försöka lägga in det på bloggen efterhand jag får tag på dem.
Anar du eller känner du att du mår dåligt i magen eller annat sätt undrar om du och kanske har gluten är det ganska troligt att du är drabbad. 93% av folket är nämligen direkt intoleranta enl. källa.
Tyvärr har jag fått veta att inga vanliga tester (blodprover) kan garantera dig att du någonsin får reda på eller visar att du är gluten intolerant.
Endast via tarm biopsi som innebär att du sövs ner efter att du har svalt en tunn slang hela vägen ner till tunntarmen där de sedan klipper av en bit av din tunntarm för att få med en bit av tunntarmsslemhinnan.
Denna processen och bilderna på en frisk och en sjuk tunntarmsslemhinna kan du hitta via mina länkar här inne.
Det bästa du kan göra är att sätta igång med att byta ut allt, det gjorde jag och jag mår redan bättre efter några veckor.
Det är mjölet du skall plocka bort i allt och detta är VIKTIGT! ALLT MJÖL även dinkel mjöl måste bort för att tarmen skall få en chans att läka totalt. Bra under denna tiden att även byta till laktosfritt för att har du redan en förstörd slemhinna i tarmen har du förmodligen en förstörd slemhinna i magsäcken med.
Dyrt med glutenfritt?
Ja, tycker du det är värt att betala för ett gift som förstör din slemhinna i tarmen och kommer att orsaka din död i det långa loppet, inte av själva gluten(celiaki) utan du kommer att dö av dess följdsjukdommar och den listan kommer att komma in på bloggen snart.
Glutenfri mat har växt snabbt och idag finns ett ganska bra sortiment i butikerna men vi är långt ifrån där vi vill vara när det gäller utbudet.
Ica maxi har ett bra sortiment från både schär och semper m.fl
Citygross har ett ännu bättre utbud
I deras frys som ofta står på ett annat ställe med glutenfritt finns det mycket gott att välja på.
När du senare blir mer van så tittar du alltid på produkter efter spår av gluten vilket numer har blivit en lag att det skall stå, inte bara spår av nötter och det gillar vi.
I USA har de lagt fram förslag om etiketter på alla produkter innehållande det vita mjölet gluten som skall VARNA för innehåll av mjöl och dess risker att man kan bli sjuk i längden av gluten.
Hurra!! Säger vi, detta är ett stort steg i utvecklingen att göra ALLA medvetna om allvaret.
Jag som själv har lidit av övervikt i många år fattar nu varför jag mått som jag gör, har haft dessa enorma problemen med att gå ner i vikt.
Då det vita mjölet omvandlas till socker i kroppen rent kemiskt och sockret omvandlas till fett...hur kan det bli nåt annat resultat. Runt 80% av befolkningen i Sverige är feta idag.
Vi börjar morgonen med vitt bröd=mjöl=socker vi höjer redan sockret här, givetvis kommer det mer sockersug senare när det sockret gått ur kroppen och så fortsätter det hela dagarna för många.
Varför lyckas ATKINS metoden? De fokuserar just på att ta bort det vita i maten och det är där vi har det, därför mår de så mycket bättre, utan att de som arbetar med Atkins fattar riktigt innebörden av vad de gör.
Kanonbra Diana ! informera allt du kan, det ør viktigt !