2016 Ett Nytt År & NY Forskning Ny kunskap!

Livet rullar på och nya saker händer och man utvecklas genom kunskap och livserfarenhet, det är både spännande och kan vara lite skrämmande ibland.
Men väl där på andra sidan så kan man se i backspegeln vad mycket bra som hänt och så mycket man lärt sig.
 
Jag har gått igenom en utbrändhet eller utmattnings syndrom under ungefär två år jag har börjat arbetsträna och ser med livslust och glädje på framtiden.
Under denna tiden har mitt intresse och kunskap för näring och hälsa deffinitivt ökat och jag lär mig massor.
Under ett år o två månader har jag gått i näringsterapi i malmö som jag ser har hjälpt mig komma på fötter igen och genom detta har jag fått många nya insikter om hälsa och hur kroppen arbetar.
Nu har jag funderingar att utbilda mig men det blir en senare fråga "ett steg i taget som det heter"...
 
Vi har levt gluten, mjölk o soja fritt i 6 år nu samt att jag som har viktproblem p.g.a. en rubbad sköldkörtel fått en rubbad ämnesomsättning mer inriktat mig på LCHF livsstil på mitt vis, d.v.s. jag äter inte strikt efter en bok utan ser vad som funkar på min kropp och anpassar det. Jag har gått ner en hel del i vikt och även stått still en längre tid men viknedgån är inte det viktiga för mig som resultat utan mitt mående är det viktiga allt annat är bara väldigt possitiva följdresultat.
 
NYA försknings rön har kommit och detta har vi väntat på i flera år.
Ny säger forskarna följande: 50 % av befolkningen har konstaterad glutenintollerans av läkare, 25 % lider med symtom som de inte har fått undersökt men nu till det viktigaste, de säger att det sedan finns ett mörkertal och då menar dem att resterande 25% lider utan att veta att de är glutenintolleranta alltså ser dem idag att alla lider och tål inte vetemjöl. Detta är så intressant att få höra för detta var precis vad Mikael Håkansson skrev i sin första bok för flera år sen och de fakta är baserad på forskare och läkare från utlandet och grannländer som har förstått detta sedan minst 10 år bakåt i tiden.
 
Vi väntar på mer nu även på att det vita raffinerade sockret skall tas bort och vi ser hur det blir tvingat att plockas bort på kunders begäran. Precis som alla E-nummer och tillsatser som inte gynnar vår hälsa alls.
Så gäller även parabener, sulfater och glycerin och renad industriolja som fritösolja och andra ohäösosamma oljor som inte har att göra i skönhetsprodukter och som de produkterna bygger på och en mängd annat i våra skönhetsprodukter. Så vist är framtiden spännande då detta stärker våra kroppar och vi bättre kan ta upp närinsämnena både genom hud och mage/tarm.
 
Vist finns det mycket arbeta i att förbättra vår planet men vi får aldrig tröttna på att göra oss av med gifter och det är just det som denna gröna vågen har satt igång.
Det är vi folket som gått ihop och börjat ställa krav vi nöjer oss inte längre eller egentligen vi ger inte vår tillit längre på att "de (hälsovårdsmyndigheterna) och liknande" vet vårt bästa det har de just visat att de inte gjort i flera decennier så nu är det dem som istället får anpassa sig efter vår efterfrågan och våra krav och så skall det vara "folket skall bestämma" inte en enskild myndighet.
 
Denna hälso era som vi har gått in i eller även kallad den GRÖNA VÅGEN, är riktigt rolig att följa för idag kan man inte prata med många människor som inte är insatta i kost o hälsa, bloggar fullständigt exploderar av dessa ämnen och tidningar och magazin pumpar ut detta ämne dagligen.
Den enda gruppen som riskerar hamna lite utanför här är 40 och 50 talisterna men ofta har de yngre barnbarn som försöker berätta för dem vad de missat för att förbättra sin hälsa på äldre dagar.
Det är så intressant med att höra om den ena läkaren efter den andra som inser att den gamla metoden och skolmedicinen inte riktigt hänger med längre då inte kan behandla de "nya välfärdssjukdommarna" som de inte fick lära sig om måste nu läsa på hela tiden för att kunna hjälpa sina patienter och att även dem tar hjälp av näringsterapeuter såsom i andra grannländer gjort i många år som har både läkarutbildning och full näringslära
Visa fler inlägg